Sunday, April 29, 2012

Цветно работно място

Какво е общото между трите снимки тук?

Using Violet with Pink


Using Green with Neutral
Using Orange with Green Да,и трите показват работното място у дома, но всяко от тях има своето настроение и роля. Ярките оттенъци на лилавото и розовото най-горе очевидно са в жилището на модерни млади хора, които с много фантазия са успяли да постигнат само с помощта на боя неповторима и вдъхновяваща атмосфера. Балансът и спокойствието идват от белия цвят на бюрото.

Втората снимка е жизнерадостна детска стая, в която стимулиращият оранжев цвят е балансиран с неутрални тонове зелено и студенината на синьото. Знаем, че оранжевото стимулира активността и фантазията, но понеже това е и едновременно стая за сън, преобладаващи са неутралните и хладни тонове, а оранжевото е запазено само за работното място и малки петна на стената и мебелите.

А третата снимка е с най-спокойната и отпускаща атмосфера благодарение на пастелните цветове. Това вероятно е дамско работно място, скрито в нишата под стълбите, но така добре проектирано, че сякаш не се забелязва колко малко е то. И тук най-важното е балансът - на хладното синьо с топлото розово и жълтото на пода. А спокойното неутрално пастелно зелено е преобладващия цвят в схемата и това до голяма степен допринася за приятната атмосфера.

No comments:

Post a Comment