Sunday, April 29, 2012

Цветно работно място

Какво е общото между трите снимки тук?

Using Violet with Pink


Using Green with Neutral
Using Orange with Green Да,и трите показват работното място у дома, но всяко от тях има своето настроение и роля. Ярките оттенъци на лилавото и розовото най-горе очевидно са в жилището на модерни млади хора, които с много фантазия са успяли да постигнат само с помощта на боя неповторима и вдъхновяваща атмосфера. Балансът и спокойствието идват от белия цвят на бюрото.

Втората снимка е жизнерадостна детска стая, в която стимулиращият оранжев цвят е балансиран с неутрални тонове зелено и студенината на синьото. Знаем, че оранжевото стимулира активността и фантазията, но понеже това е и едновременно стая за сън, преобладаващи са неутралните и хладни тонове, а оранжевото е запазено само за работното място и малки петна на стената и мебелите.

А третата снимка е с най-спокойната и отпускаща атмосфера благодарение на пастелните цветове. Това вероятно е дамско работно място, скрито в нишата под стълбите, но така добре проектирано, че сякаш не се забелязва колко малко е то. И тук най-важното е балансът - на хладното синьо с топлото розово и жълтото на пода. А спокойното неутрално пастелно зелено е преобладващия цвят в схемата и това до голяма степен допринася за приятната атмосфера.

Friday, April 27, 2012

Райето

То може да направи една стая много по-интересна и впечатляваща, отколкото само красив цвят на стените.


Но освен това, с помощта на райето 
можем визуално да разширим една малка баня
или каквото и да е помещение. 






 (Примерите са от BHG.com)


 

 А с вертикалните райета, дори и когато те са създадени с помощта на редуване на гланц и мат от един и същи свят, както е по-долу, визуално 'повдигаме' тавана на помещението.
stripes using differen sheens
Apartment Therapy

Wednesday, April 25, 2012

Цветът на 2012

според експертите на AkzoNobel е този красив оттенък на червеното - едновременно елегантен, свеж, модерен и толкова жизнен, динамичен, но и мек. Много подходящ за малки акценти или цяла стена, която неусетно ни настройва положително и ни влива енергия.
Червеното наистина има силата да влияе върху настроението ни и е любим цвят на голяма част от хората, особено на децата. В Китай той се асоциира с добрия късмет, а в много западни общества червеното е цветът на страстта и силата.
А в интериорния дизайн той е едно чудесно средство да се оживи един интериор - понякога дори и един дребен предмет в подходящ оттенък може да има огромно влияние:



























Или с минимум средства да постигнем максимален ефект:
Достатъчно е да имаме идеи :)

Sunday, April 22, 2012

Какви са предимствата да използвате Dulux

Висококачествените бои Dulux се произвеждат още от далечната 1900 г. и са спечелили доверието на милиони потребители по целия свят. За производството им се използват висококачествени материали и се предлагат в многообразие от луксозни покрития. Какви са предимствата да използвате Dulux :
- постигате перфектен резултат веднага и много по-лесно, а след това не трябва да се притеснявате дали няма да се получи износване, обелване, напукване и т.н. с времето, както се случва с повечето нискокачествени бои;
- погледнато в дългосрочна перспектива с такива висококачествени бои вие всъщност спестявате разходи, защото те имата много по-голяма трайност;
- резултатът е много по-луксозен вид на интериора - можете да избирате не само между множество оттенъци, например, на бялото, бежовото, екрюто и т.н. но и между ефект велур, мек сатен, мат, гланц и др.
- може би най-важното - боите на  Dulux не излъчват вредни летливи вещества и имат сертификати за безопаснот и еко-съобразност. Някои от тях дори помагат за пречистване на въздуха.

















И още много предимства, за които ще говоримв следващите публикации.